motek23.jpg
עדכונים אחרונים מהבלוג
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
דף הבית מתכונים וטיפים

מתכון להכנת בצק מרשמלו...

(10 דירוגים, ממוצע 4.00 מתוך 5)

ישנם סוגים שונים של בצקים מוכרים לציפוי - בצק הסוכר האהוב וכמובן, בצק שוקולד, מרציפן ובצק המרשמלו שידוע בשמו ה-MMF
מצרכים דרושים:
1 חבילת מרשמלו גדולה בצבע לבן
2 כפות מים
כ-500 ג` אבקת סוכר עדינה (מנופה)
1-2 כף שורטנניג או מרגרינה
אפשר להוסיף צבע מאכל בג`ל וכן תמצית טעם

ממיסים את המרשמלו במיקרו בפולסים קצרים של דקה עד שהמרשמלואים נמסים והופכים אוורירים. מערבבים היטב אחרי כל חימום כדי שלא ישרף. אם רוצים להוציף צבע ותמצית טעם - זה הזמן. יש שמעדיפים להטמיע את הצבע לאחר מכן אחרי שהבצק מגובש כבר בדומה לצביעת בצק סוכר, אולם הוספת הצבע כאשר המרשמלו נוזלי תמנע הווצרות סדקים לאחר מכן. משמנים במרגרינה קערה וכף, מעבירים את המרשמלו לקערה ומתחילים להוסיף לאט לאט את אבקת הסוכר. מערבבים עם הכף המשומנת. כמות אבקת הסוכר משתנה בהתאם ללחות באויר ולעונת השנה, לכן הכמות הרשומה היא "כ500 ג`"; צריך להוסיף אבקת סוכר עד שמתקבל מרקם של בצק לא דביק. משמנים (שוב, במרגרינה) משטח עבודה ואת הידיים ולשים את הבצק היטב. עוטפים את הבצק בשכבת מרגרינה דקה, אורזים היטב בנילון נצמד ונותנים לו לנוח. ניתן להשתמש בו מיד אולם מנוחה קלה תייצב את הבצק ותכין אותו טוב יותר לעיבוד. העבודה איתו לאחר מכן מאוד נעימה - לישה על מעט אבקת סוכר (לא קורנפלור!) תחזיר לו את הגמישות. אם הוא נוזלי ורך מדי - ניתן להוסיף לו עוד מעט אבקת סוכר. אם הוא יבש וקשה - ניתן לחממו קצרות במיקרו. זהו.
זה בצק טעים, נעים, מפתיע ונורא כייף לתת אותו לילדים כמשחק (הוא לא מתקשה כ"כ מהר).